Pileći bataci sa pirinčem i pečurkama u rerni

06/07/2017
"Jelo, koje može da pripremi svako - klasični pileći bataci sa pirinčem i pečurkama "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 394
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada, bez karabataka
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurka - 250 g
  • so
  • ulje
  • biber
  • kurkuma
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake prokuvajte 15 minuta u šerpi sa 1 kašičicom soli i operite ih pod tekućom vodom.

Pečurke, koje ste prethodno naseckali, skuvajte u posebnoj šerpi oko 10-15 minuta, a nakon toga ih ocedite.

Naseckajte luk na sitno, narendajte šargarepu i stavite ih u tiganj sa 4-5 kašika ulja da se prodinstaju, a zatim im dodajte oceđene pečurke. Dodajte 1 kašičicu soli, prstohvat bibera i kurkume i 300 ml vode.

U pleh sipajte 300 g pirinča, dodajte luk, šargarepu i pečurke. Promešajte kašikom da se smesa ujednači i poređajte pileće batake.

Dolijte vodu da pokrije pirinač i batake. Možete dodati još malo soli i sitno naseckani peršun.

Stavite pleh u rernu uključenu na 180 stepeni i pecite oko 30-40 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija