Čizkejk sa jagodama i trešnjama

30/06/2017
"Lako je da pripremiš aromatičan čizkejk, teško je da ga ne pojedeš celog odjednom "
Priprema45 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano200
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 1 i 1/2 paketa, čajni
  • maslac - 125 g
  • rum - 1 komad, esencija
  • za krem
  • krem sir - 3 paketa po 125 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • vanila - 1 komad
  • kora limuna - od 1 limuna
  • sok od limuna - 2 kašičice
  • šećer u prahu - 150 g
  • jagode - 100 g
  • trešnje - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks, dodajte rastopljen maslac i esenciju ruma. Promešajte dobro, poređajte i kalup za tortu, sa dnom koje se pomera i rasporedite koru od keksa po celom dnu.

Mutite mikserom na niskim obrtajma krem sir, koru limuna, sok i šećer u prahu.

Dodajte pavlaku i mešajte drvenom kašikom. Dodajte jagode, isečene na male komade i ponovo promešajte.

Sipajte smesu u kalup za tortu i ostavite da se ohladi u frižideru oko dva sata. Servirajte čizkejk dobro ohlađen i ukrašen trešnjama.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija