Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa jagodama i trešnjama

Čizkejk sa jagodama i trešnjama

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
1413368735
Čizkejk sa jagodama i trešnjama
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 2
30/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Lako je da pripremiš aromatičan čizkejk, teško je da ga ne pojedeš celog odjednom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 1 i 1/2 paketa, čajni
  • maslac - 125 g
  • rum - 1 komad, esencija
  • za krem
  • krem sir - 3 paketa po 125 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • vanila - 1 komad
  • kora limuna - od 1 limuna
  • sok od limuna - 2 kašičice
  • šećer u prahu - 150 g
  • jagode - 100 g
  • trešnje - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks, dodajte rastopljen maslac i esenciju ruma. Promešajte dobro, poređajte i kalup za tortu, sa dnom koje se pomera i rasporedite koru od keksa po celom dnu.

Mutite mikserom na niskim obrtajma krem sir, koru limuna, sok i šećer u prahu.

Dodajte pavlaku i mešajte drvenom kašikom. Dodajte jagode, isečene na male komade i ponovo promešajte.

Sipajte smesu u kalup za tortu i ostavite da se ohladi u frižideru oko dva sata. Servirajte čizkejk dobro ohlađen i ukrašen trešnjama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: