Punjene tikvice sa patlidžanom i paradajz sosom

01/07/2017
"Letnje jelo sa neodoljivom aromom bosiljka - užitak za čula "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano201
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad, mali
  • čeri paradajz - 8 - 10 komada
  • skamorca - 100 g ili kačkavalj
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 prstohvat
  • biber - po ukusu
  • bosiljak - 1 kašičica, suv
  • paradajz - 400 g (1 konzerva na kockice)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite povrće. Oljuštite i isecite patlidžan na male kockice. Malo posolite i ostavite sa strane dok pripremite drugo povrće.

Isecite tikvice na dva dela po dužini, i malom kašikom očistite unutrašnjost, pazite da ne napravite rupu kao na čamcu. Isecite luk na tanki polumesec, a čeri paradajz na male kockice.

Ugrejte jednu kašiku maslinovog ulja u dubokom tiganju i dinstajte luk i patlidžan oko 5 minuta. Dodajte unutrašnjost tikvica i čeri paradajz. Lepo promešajte, začinite biberom. Kuvajte oko 5 minuta i skinite sa vatre.

U posudi pomešajte paradajz na kockice sa jednom kašikom maslinovog ulja i bosiljka. Začinite sa malo soli i prstohvatom šećera. Na dno pleha sipajte paradajz, odozgo poređajte čamčiće od tikvica. Napunite ih nadevom od povrća.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Kad bude gotovo uključite gril na šporetu, pospite tikvice komadičima skamorce ili rendanog kačkavalja i pecite 5-10 minuta dok se ne rastopi.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija