Raskošni italijanski domaći sladoled - Semifredo

02/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Dali ste videli kako izgleda ostvareni san u tanjiru? Pa pogledajte "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano376
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • žumance - 4 komada
  • jaja - 2 komada
  • maskarpone - 250 g
  • slatka pavlaka - 350 g
  • pistaći - 1 šolja
  • ružina vodica - 1 kašika
  • voće - 450 g, sveže (jednake količine jagoda i trešanja)
  • kule od trešanja
  • trešnje - 200 g
  • šećer - 3 kašike
  • sok od limuna - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema se u kalupu za kejk 27/13 cm, kako bi se sladoled lakše izvadio.

Pistaći stavite u suv tiganj i zapecite ga uz stalno mešanje. Ohladite ga i ostavite na stranu. Umutite žumanca, jaja i šećer u prahu žicom.

Stavite smesu na paru i pri umerenoj temperaturi i uz neprestano mešanje treba da dobijete gust krem. Ovo će potrajati oko 15-18 minuta. Ohladite uz povremeno mešanje.

Ohlađenu pavlaku umutite u čvrst sneg.

Ohlađenu smesu od jaja stavite u veliku posudu i u porcijama dodajte maskarpone, umućenu pavlaku, polovinu voća, kašiku ružine vodice i deo pistaća. Promešajte i sipajte u pripremljeni kalup. Odozgo dopunite drugom polovinom voća i pistaća. Kalup ostavite u zamrzivač preko noći.

Kako biste lakše izvadili sladoled, kalup obložite providnom folijom. Pre služenja, kalup potopite u vruću vodu na nekoliko sekundi i okrenite kalup. Zatim skinite foliju. Sladoled secite nožem potopljenim u toplu vodu.

Kule od voća:
U očišćene trešnje dodajte šećer i sok od limuna i sve ispasirajte u blenderu. Smesu stavite u široku cediljku da odvojite ljuske. Dobićete gust krem. Prelijte tanjir za posluženje i odozgo postavite sladoled .

Napomena: Možete kopistiti bilo koje sezonsko voće. Ako nemate ružinu vodicu, možete kostistiti od pomorabdže, ili samo ekstrakt vanile.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija