Zapečeno jelo sa tikvicama i pirinčem

02/07/2017
"Prolećno zapečeno jelo sa svežom aromom i neodoljivim ukusom."
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 277
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene i oprane tikvice se iseku na tanke kriške. Posole se, uvalaju u brašno i prže u vreloj masti, ne treba da se preprže.

Posebni u vreloj masti se prži beli deo luka, stavlja se sirinač i prži dok ne postane prozračan. Preliva se vodom i dinsta.

U pirinač se dodaje iseckan paradajz, mirođija i peršun. Kuva se još malo i začini solju i biberom. U pelh se ređa red pirinča, red tikvica, na kraju se završava tikvicama.

Mleko se umuti sa jajima i malo soli. Jelo se preliva i peče oko pola sata.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija