Ekleri sa duplim kremom

02/07/2017
"Ekleri sa duplim kremom - zagarantovano, bar, duplo ukusniji, od onoga što očekujete "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije25
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 125 ml
  • voda - 125 ml
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 125 g
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 140 g
  • jaja - 4 komada
  • za krem od pavlake
  • pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • za mlečni krem
  • sveže mleko - 400 ml
  • krem - 1 komada dr Oetker vanila, bez kuvanja
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleko, vodu i maslac. Ostavite na vatri da provri sa šećerom i prstohvatom soli. Sipajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od ivica šerpe. Ostavite malo da se ohladi.

Dodajte jaja jedno po jedno, nakon svakog promešajte. Napunite špric i napravite eklere u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni 20-25 minuta. Ne otvarajte rernu dok se peku.

Na kraju isključite i otvorite malo vrata. Ostavite ih unutra nekoliko minuta. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom.

Pripremite krem prema uputstvu na pakovanju. Odsecite poklopčiće eklera. Napunite prvo mlečnim kremom, nakon toga kremom sa pavlakom i stavite poklopac. Po želji možete ukrasiti rastopljenom čokoladom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija