Klasičan čizkejk sa jagodama

05/07/2017
"Mek i harmoničan ukus, kao Mocartova sonata"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano616
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje od maslaca
  • krem sir - 500 g Filadelfija /može i drugi/
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • pavlaka - 500 g, kisela
  • vanila
  • kora od limuna - /pomorandže/
  • maslac - 50 g
  • jagode - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno kalupa za tortu sa dnom koje se otvara /26cm/ se sipa dobro samleven keks i posipa rastopljenim maslacem.

Dobro se pritiska i ostavlja na hladnom u frižideru. Sir Filadelfija se umuti sa jajima, šećerom, kiselom pavlakom i vanilom.

Dodaje se rendana kora limuna. Smesa se sipa u kalup preko keksa.

Peče se oko 1 vremena na 170 stepeni.

Kad se ohladi, odozgo se poređaju jagode ili drugo voće.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija