Pikantno predjelo sa patlidžanom

05/07/2017
"Omiljeno letnje predjelo, koje možemo jesti svaki dan! Servirajte sa prepečenom kriškom hleba i uživajte u odličnom ukusu"
Priprema5 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno55 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 869
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • ljute paprike - 5 - 6 komada, iz tegle
  • peršun - 2 struka
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • so - po ukusu
  • ulje - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se iseče po dužini i posipa solju, ostavljamo da se ocedi (30 minuta).

Kad bude gotov ga properemo i stavljamo u rernu da se peče dok ne bude gotov (35-40 minuta na 180-200 stepeni).

Ispečeni patlidžan ostavljamo da se ohladi, nakon toga ga oljuštimo i isečemo veoma sitno, u njega dodajemo sitno iseckane začine, so i ulje po ukusu i sitno iseckane ljute papričice.

Lepo promešamo i serviramo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija