Jagnjeće pečenje

05/07/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3771
"Mit je da se najukusnija jagnjetina sprema samo za Đurđevdan i donosimo vam ovaj recept da se u to uverite sami "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano275
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sušimo oprano meso i sečemo na kockice kao za kebap. Ljuštimo krompir i celer i sečemo ih na krupnije parčiće, a oljuštene šargarepe na kockice. Stavimo posoljenu vodu da provri i blanširamo u njoj povrće 3-4 minuta. Nakon toga ga sipamo u cediljku da se ocedi.

U duboku posudu stavljamo meso, posipamo ga karijem, alevom paprikom i biberom po ukusu. Ostavljamo ga da odstoji 15-20 minuta. Za to vreme sečemo luk na sitno, a beli luk gnječimo.

Zagrevamo maslac i ulje i popržimo meso 5-6 minuta, uz neprekidno mešanje dok ne porumeni. Dodajemo luk i beli luk. Mešamo i ostavljamo na vatri još nekoliko minuta. Nalivamo bujon, paradajz sok i sipamo suvo grožđe. Nakon što jelo provri ostavljamo ga na vatri još tri minuta.

Presipamo jelo u vatrostalnu posudu sa poklopcem zajedno sa povrćem. Posipamo blago biberom i solju. Stavljamo ga da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.

Pre nego što serviramo pospemo peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti