Prolećna salata sa grilovanim tikvicama i paradajzom

05/07/2017
"Ukljućicemo roštilj, ali nećemo peći meso, nego ćemo pripremiti svežu prolećnu salatu sa grilovanim tikivama Svideće vam se "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano223
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada ( srednje velićine)
  • crveni luk - 1 glavica
  • paradajz - 3 komada bivolje srce
  • krastavac - 2 komada
  • masline - 6 komada
  • peršun - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - po ukusu
  • limun - 1/2 (sok)
  • balsamiko - po ukusu
  • ulje - po ukusu
  • šećer - prstohvat
  • himalajska so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice isečemo po dužini i posolimo, oostavljamo ih oko 10 minuta da puste vodu, nakon toga ocedimo.

Pre nego što stavimo na gril tiganj, ih posprskamo uljem.

Malo ih zapečemo sa obe strane i isečemo na manje komade.

Paradajz i krastavce isečemo na kockice, a luk na tanke polumesece.

U malu posudu sipamo sve sastojke i lepo promešamo, dobijenim dresingom prelivamo salatu i posipmao peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti