Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Prolećna salata sa grilovanim tikvicama i paradajzom

Prolećna salata sa grilovanim tikvicama i paradajzom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2374k253
Prolećna salata sa grilovanim tikvicama i paradajzom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
05/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ukljućicemo roštilj, ali nećemo peći meso, nego ćemo pripremiti svežu prolećnu salatu sa grilovanim tikivama Svideće vam se"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada ( srednje velićine)
  • crveni luk - 1 glavica
  • paradajz - 3 komada bivolje srce
  • krastavac - 2 komada
  • masline - 6 komada
  • peršun - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - po ukusu
  • limun - 1/2 (sok)
  • balsamiko - po ukusu
  • ulje - po ukusu
  • šećer - prstohvat
  • himalajska so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice isečemo po dužini i posolimo, oostavljamo ih oko 10 minuta da puste vodu, nakon toga ocedimo.

Pre nego što stavimo na gril tiganj, ih posprskamo uljem.

Malo ih zapečemo sa obe strane i isečemo na manje komade.

Paradajz i krastavce isečemo na kockice, a luk na tanke polumesece.

U malu posudu sipamo sve sastojke i lepo promešamo, dobijenim dresingom prelivamo salatu i posipmao peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: