Svinjsko meso na makedonski način

06/07/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Sa nama i ovim krhkim svinjskim mesom na makedonski način nećete ostati gladni "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 633
  • Pregledi tokom meseca62
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 100 g, crni
  • paprike - 400 g, pečene (crvene)
  • pečurke - 250 g, marinirane
  • šargarepa - 60 g
  • masnoća - 3 kašike, biljna
  • voda - 1 šolja
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • origano - 1 kašika, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Perem meso i sečem na srednje kockice. Zapržim ga u masnoći dok ne pobeli.

Šargarape se iseku na kružiće, a luk na sitno. Dodajem ih u meso, posipam alevom paprikom, origanom, dolivam vodu i dinstam dok meso na pola ne omekne.

Pečurke sečem na polovine, a male ostavim cele. Pečene paprike sečem na parčiće.

Dodajem sastojke u jelo. Začinjavam solju i dinstam još 10 minuta.
Sklanjam sa vatre, dodajem pavlaku i blago mešam.

Serviram toplo i sa mnogo ljubavi. Nek vam je slatko!
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija