Piroške sa nadevom od krompira

06/07/2017
"Majstorska ruka treba za ove vazdušaste đakonije, to je jasno ... mi za sada imamo samo ruke degustatora "
Priprema70 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno100 min.
Porcije40
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano600
  • Pregledi tokom meseca600
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • maslac - 1/2 šolje, istopljeni
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 4 + 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • za nadev
  • crni luk - 1 glavica
  • ulje - 2 kašike
  • krompir - 2 komada, skuvan
  • peršun - 1/2 veze
  • biber - 1 kašičica
  • jaja - 1 komada
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Za nadev: U ulju prodinstajte sitno naseckani crni luk, dodajte narendani krompir, naseckani peršun, posolite i dodajte biber. Prodinstajte za kratko, skinite sa vatre, dodajte jaje, promešajte i ohladite.

Istopljeni maslac, ulje, belance, sveže mleko, 4 šolje brašna, so i prašak za pecivo sipajte u duboku posudu. Umesite srednje meko testo, koje se ne lepi za prste. Ostavite testo oko 20 minuta u frižider.

Izvadite testo i podelite ga na loptice veličine oraha. Svaku lopticu umesite pažljivo i ređajte ih u nauljeni pleh na rastojanju jednu od druge i ostavite ih 10 minuta da odmore.

Svaku lopticu razvucite oklagijom na veličinu tacne od šoljice za čaj. U sredinu stavite malo prethodno pripremljenog nadeva, poklopite nadev i uz pomoć viljuške spojite krajeve da dobijete pirošku.

Poređajte piroške u pleh obložen papirom za pečenje, premažite ih umućenim žumancem sa malo ulja i pospite ih semenom maka.

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni oko 20-30 minuta, dok ne porumene.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija