Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Ukusna babina ljutenica

Ukusna babina ljutenica

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k53
Ukusna babina ljutenica
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 4
09/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
7
"Porodični recept za ukusnu ljutenicu, koja se predaje od babe unukama i od majke ćerkama"

Potrebni sastojci

  • paprike - 5 kg crvene
  • paradajz pire - 1 l
  • plavi patlidžan - 1 kg
  • ulje - 350 ml
  • so - 2 kašike
  • šećer - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike od semenki, operite ih i osušite. Operite plavi patlidžan. Paprike i patlidžane pecite na ploči.

Ako nemate, možete iskoristiti i rernu. Sve stavite u šerpu sa poklopcem, kako bi se lakše pripremile za ljuštenje.

Oljuštite paprike i patlidžan od ljuski. Krupno ih sameljite i dodajte paradajz pire. Stavite ljutenicu da se kuva na slaboj vatri i dodajte ulje.

Dodajte so i šećer. Kada počne da kluča, mešajte često, da ne zagori. Gotovu ljutenicu stavite u teglice i sterilizirajte ih oko 25-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: