Kolač sa kajsijama i karamelom

10/07/2017
"Pitanje principa je da nikada ne odbijamo kolač, a mi držimo do principa "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 144
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • šećer - 2 kašike, za karamel
  • kompot - 1 tegla od kajsija
  • jaja - 4 komada
  • šećera - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica / 10 gr /
  • vanila - 1 komad
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedite kajsije iz kompota, a sok sačuvajte. U tepsiju za pečenje (prečnika 26-28 cm) pospite 2 kašike šećera i stavite tepsiju u zagrejanu rernu dok se šećer ne karamelizuje. Nemojte mešati i pazite da karamel ne pregori.

Izvadite tepsiju iz rerne. Dok se karamel hladi, pripremite smesu za testo: jaja umutite sa šećerom, pa dodajte brašno promešano sa praškom za pecivo i vanilom.

U tepsiju preko karamela sipajte 2 kašike ulja i rasporedite ga četkom preko cele površine. Preko karamela stavite oceđene kajsije iz kompota. Preko njih sipajte testo za kolač. Pecite u umereno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok kora ne dobije zlatnu boju.

Proveravajte čačkalicom. Izvadite kolač iz rerne i dok je vruć prelijte ga sokom od kompota. Kada kolač upije sok, možete ga okrenuti na tanjir za posluženje.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija