Laka i zdrava supa od povrća

10/07/2017
"Zdravlje dolazi u tanjiru sa mirisom ukusne supe od povrća "
Priprema15 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 063
  • Pregledi tokom meseca1063
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, male, iseckane na kockice
  • maslinovo ulje - 4 kašike (ekstra devičansko)
  • crni luk - 1 glavica, isečena na kockice
  • šargarepa - 3 komada, oljuštena i isečena na kockice
  • celer - 2 stabljike, isečen na kockice
  • beli luk - 3 čena, naseckani na krupno
  • krompir - 2 komada, slatki, očišćeni i isečeni na kockice
  • bujon - 3 kockice od povrća, rastvoren u oko 1, 5 litara tople vode
  • paradajz - 3 komada, isečen na kockice (ili 500 g sterilisani)
  • začini - 2 kašike (1 kašičica, sušeni origano, majčina dušica, slatka aleva paprika, ruzmarin)
  • so
  • biber
  • peršun - 1/4 veza, sitno iseckana
* merne jedinice

Način pripreme

Ništa se ne može uporediti sa domaćom supom. Ukusna i mirisna supa od povrća je u stvari veoma laka za pripremu - uprkos tome što ima mnogo različitog povrća, ne zahteva mnogo vremena za njiegovo seckanje, niti mnogo vremena za stajanje pored šporeta. Počnite kuvanje kasno poslepodne i ona će biti gotova već za večeru.

Ugrejte maslinovo ulje u šerpi sa debelim dnom na srednjoj temperaturi. Prodinstajte luk, šargarepu, celer i beli luk sa jednom kašičicom soli oko 4-5 minuta. Dodajte na kockice nasečen sladak krompir i dinstajte još 8 minuta.

Kada se krompir prodinsta, dodajte nasečeni paradajz sa sokom (ako je iz konzerve). Nakon nekoliko minuta dodajte vruć bujon - treba da bude do polovine šerpe.

Dodajte još bujona ili vode, ako je potrebno. Ostavite supu da se krčka, poklopljenu, i kuvajte je na slaboj vatri oko 35-40 minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte miks začina, so i biber po ukusu.

Na kraju stavite tikvice u supu i ostavite je da se krčka na slaboj vatri još 15 minuta. Ako želite, možete povrće ispasirati i servirati supu kao krem čorbu.

Može se servirati topla, ali isto tako i hladna, obilno posuta naseckanim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija