Zapečeno jelo sa paradajz sosom i topljenim sirom

10/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Fantastično vegetarijansko zapečeno jelo, koje će se dopasti čak i ljubiteljima mesa!"
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano162
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i nasecite ga na kolutove. Uvaljajte krompir u brašno, otresite višak i poređajte ih u nauljeni pleh.

Tikvice operite i nasecite na kolutove i poređajte ih preko krompira.

Ugrejte maslac i ulje u tiganju i sipajte oljuštene i sitno naseckani paradajz.

Posolite sa malo morske soli i dodajte prstohvat šećera. Promešajte i ostavite da se krčka na tihoj vatri, dok tečnost iz paradajza ne ispari. Na kraju dodajte suvi bosiljak i naseckani peršun.

Ovom smesom prelijte krompir i tikvice. Odozgo rasporedite komade topljenog sira.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Pripremite mlečni sos. Umutite kiselo mleko sa prstohvatom soli, smrvljenim čenovima belog luka i naseckanim peršunom.

Poslužite porciju prelivenu mlečnim sosom i ukrasite grančicom svežeg peršuna.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija