Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Gratin»Zapečeno jelo od patlidžana

Zapečeno jelo od patlidžana

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
21251661
Zapečeno jelo od patlidžana1 / 3
10/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Istančano i fino - jedan predlog kome ne možete i nećete odoleti"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1.250 g
  • ulje - 150 ml, maslinovoili suncokretovo
  • kačkavalj - 100 g + za posipanje
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno - 25 g
  • paradajz - 250 g
  • peršun
  • mirođija
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžane, oljuštite ih i naseckajte na kockice. Ispržite patlidžan u vrelom ulju i prebacite ga u odgovarajući pleh.

Dodajte naseckani paradajz, narendani kačkavalj, sitno naseckani peršun, posolite i promešajte. Ako je smesa previše gusta, možete je razrediti sa malo svežeg mleka.

Lagano zapecite jelo u umereno zagrejanoj rerni i prelijte Bešamel sosom, koji ste pripremili od uprženog brašna u malo ulja, razređenog sa svežim mlekom uz neprestano mešanje. Sos posolite po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: