Panakota po klasičnom receptu

10/07/2017
"Klasični desert za ljubitelje "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano432
  • Pregledi tokom meseca165
  • Pregledi tokom desmice165
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pavlaka za kuvanje - 400 ml
  • braon šećer - 2 kašike
  • vanila - 2 komada (0.4 g)
  • želatin - 1 kašika, beli, dr Oetker
* merne jedinice

Način pripreme

U maloj čaši rastvorite želatin sa malo hladne vode (oko 50 ml) i ostavite ga oko 10 minuta da nabubri, a nakon toga ga ugrejte na pari dok se potpuno ne istopi.

U duboku posudu sipajte pavlaku, šećer i vanile i ovu smesu ugrejte na slaboj vatri, uz lagano mešanje, ali nemojte dozvoliti da smesa prokuva.

Kada se smesa dobro ugrejala, skinite je sa vatre i u nju umešajte želatin.

Sipajte u odgovarajuće kupice i ostavite u frižideru na nekoliko sati - najmanje 4-5.

Postoji i tehnika za serviranje panakote u tanjir, kada se okrene naopačke, ali možete odabrati i lepe kupice i da ih direktno jedete iz njih.

Po želji, možete ukrasiiti panakotu slatkom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija