Punjena jagnjeća plećka sa pečurkama i spanaćem

10/07/2017
"Recept koji može da okupi celu familiju oko stola... sa povodom ili bez njega "
Priprema30 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno180 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano202
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu naseckajte na sitno i upržite ih na oko minut u delu jako zagrejanog ulja. Pečurke naseckajte na krupnije komade i upržite ih sa lukom i šargarepom oko 3-4 minuta.

Spanać blanširajte u vreloj posoljenoj vodi na 3 minuta, ocedite ga i ostavite da se ohladi. Naseckajte ga na sitno i dodajte ga u ostalo povrće. Posolite nadev i začinite ga majčinom dušicom i naseckanim peršunom.

Plećku odvojite od kostiju i u mesu koje ste dobili napravite udubljenje u obliku džepa, u koji stavite nadev. Ušijte džep i stavite meso u nauljeni pleh.

Pecite oko 2 i po sata, tokom prvih 20 minuta na 180 stepeni, a nakon toga smanjite na 140.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija