Pržene tikvice sa sirćetom i belim lukom

11/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1540
"Meze za rakiju "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 844
  • Pregledi tokom meseca88
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvicu. Nema potrebe da je ljuštite, samo je nasecite na kolutove debljine 1-2 cm.

U tiganj stavite oko 1 prsta ulja i stavite na vatru da se ugreje.

Kada je ulje zagrejano, poređajte jedan red tikvica. Treba da budu pokrivene uljem. Kada su tikvice pržene, izvadite ih i ponovite postupak sa ostalim tikvicama, dok ih sve ne ispržite.

Ispržene tikvice posolite po ukusu i promešajte ih da se jedanko posole. Naseckajte čen belog luka i dodajte ga u tikvice.

Tikvice prelijte sirćetom po ukusu i ponovo ih promešajte. Po želji, možete dodati mirođiju.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija