Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćevap»Kebap od patlidžana

Kebap od patlidžana

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Kebap od patlidžana
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
12/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"100% će vam postati jedan od omiljenih recepata! Toliko ukusna kombinacija, da se nećete smiriti dok je ne probate"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • mleveno meso - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • biber - mleveni
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin
  • zelena paprika - 1 komad
  • paradajz - 4 komada
  • so
  • ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani se iseku na krugove i stave u posudu s posoljenom vodom na oko 30 minuta da puste crnu (gorku) vodu. Za to vreme se zamesi mleveno meso sa prethodno iseckanim na sitno lukom i dva čena belog luka.

Dodaju se biber, aleva paprika i kumin, nakon čega se sve ponovo promeša. Od mlevenog mesa se formiranju manje ćuftice.

Na drveni ražnjić se nabodu krugovi patlidžana, nakon toga ćuftica itd.

Paradajz se samelje ili iseče na sitno. Istucaju se preostala dva čena belog luka i dodaju u pardajz. Paradajz sosom se prelije šiš. Odozgo se iseče zelena paprika.

Mogu da se stave odozgo nekoliko ljutih papričica. Jelo se posoli i prelije sa malo ulja i stavi da se peče u rerni na 200 stepeni.

Gotov kebap se pospe svežim peršunom iseckanim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: