Fondu sa četiri vrste sira

12/07/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Iznenadite goste s jednim neobičnim predjelom - aromatični fondu "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sir - različite vrste (ementaler, čedar, parmezan i topljeni sir s pečurkama) - 600 g
  • belo vino - 300 ml, suvo
  • beli luk - 1 čen
  • biber
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • sok od limuna - od četvrtine limuna
  • krutoni - prepečeni ili mali parčići razlučitih vrsta hleba
* merne jedinice

Način pripreme

Sirevi se narendaju na krupno rende. Ako ste rešili da ih koristite u istopljenom obliku, najbolje je da se iskidaju na manje parčiće. Posuda za fondu se natrlja dobro čenom belog luka.

Stavite unutra sireve, sitno iseckan beli luk i nalijte vino. Uključite ringlu na srednju temperaturu. Kad sirevi počnu da se tope, mešajte s vremena na vreme blagim kružnim pokretima.

Dodajte biber i limunov sok. Pre nego što fondu provri dodajte prethodno rastvoreno mleko u vinu i opet promešajte.

Čim provri, znači da je gotovo i možete da ga premestite na postolje. Zapalite gorivi ugao posude da se zadrži toplota. Servirajte gotov fondu s različitim vrstama hleba koje prethodno mogu biti zapečene u rerni.

Hleb treba da je tako isečen da svako parčence ima koricu koja se nabode posebnom viljuškom za tu svrhu. Konzumirajte s čašom belog vina i dobrim društvom!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija