Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Fondu»Fondu sa četiri vrste sira

Fondu sa četiri vrste sira

Irina Andreeva JolieIrina Andreeva Jolie
Kuvar
982364130
Fondu sa četiri vrste sira
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
2 / 3
12/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Iznenadite goste s jednim neobičnim predjelom - aromatični fondu"

Potrebni sastojci

  • sir - različite vrste (ementaler, čedar, parmezan i topljeni sir s pečurkama) - 600 g
  • belo vino - 300 ml, suvo
  • beli luk - 1 čen
  • biber
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • sok od limuna - od četvrtine limuna
  • krutoni - prepečeni ili mali parčići razlučitih vrsta hleba
* merne jedinice

Način pripreme

Sirevi se narendaju na krupno rende. Ako ste rešili da ih koristite u istopljenom obliku, najbolje je da se iskidaju na manje parčiće. Posuda za fondu se natrlja dobro čenom belog luka.

Stavite unutra sireve, sitno iseckan beli luk i nalijte vino. Uključite ringlu na srednju temperaturu. Kad sirevi počnu da se tope, mešajte s vremena na vreme blagim kružnim pokretima.

Dodajte biber i limunov sok. Pre nego što fondu provri dodajte prethodno rastvoreno mleko u vinu i opet promešajte.

Čim provri, znači da je gotovo i možete da ga premestite na postolje. Zapalite gorivi ugao posude da se zadrži toplota. Servirajte gotov fondu s različitim vrstama hleba koje prethodno mogu biti zapečene u rerni.

Hleb treba da je tako isečen da svako parčence ima koricu koja se nabode posebnom viljuškom za tu svrhu. Konzumirajte s čašom belog vina i dobrim društvom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: