Tikvice sa kačkavaljem u rerni

13/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Lako zapečeno jelo sa tikvicama i kačkavaljem za zauzete domaćice."
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano5 470
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • kačkavalj - 250 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 kašike, ravne
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 1 kašičica
  • peršun za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro tikvice u narendajte ih na krupno. Kačkavalj takođe narendajte. Ostavite tikvice na stranu da puste vodu.

Nemojte soliti tikvice, samo ih ostavite da se ocede. U posudu stavite dva jaja, umutite ih i dodajte im sveže mleko.

Dodajte brašno, koje ste prethodno promešali sa praškom za pecivo. Kada se tikvice ocede, zajedno sa kačkavaljem ih dodajte u smesu.

Dobro promešajte i nakon toga posolite po ukusu. Uzmite pleh i premažite je maslacem. Sipajte gotovu smesu i pecite u umereno zagrejanoj rerni dok se ne zapeče.

Pecite dok voda iz tikvica ispari i dok se po krajevima ne stvori korica zlatne boje. Poslužite, tako što ukrasite jelo grančicom peršuna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija