Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice u Rerni»Tikvice sa kačkavaljem u rerni

Tikvice sa kačkavaljem u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k416
Tikvice sa kačkavaljem u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
13/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Lako zapečeno jelo sa tikvicama i kačkavaljem za zauzete domaćice."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • kačkavalj - 250 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 kašike, ravne
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 1 kašičica
  • peršun za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro tikvice u narendajte ih na krupno. Kačkavalj takođe narendajte. Ostavite tikvice na stranu da puste vodu.

Nemojte soliti tikvice, samo ih ostavite da se ocede. U posudu stavite dva jaja, umutite ih i dodajte im sveže mleko.

Dodajte brašno, koje ste prethodno promešali sa praškom za pecivo. Kada se tikvice ocede, zajedno sa kačkavaljem ih dodajte u smesu.

Dobro promešajte i nakon toga posolite po ukusu. Uzmite pleh i premažite je maslacem. Sipajte gotovu smesu i pecite u umereno zagrejanoj rerni dok se ne zapeče.

Pecite dok voda iz tikvica ispari i dok se po krajevima ne stvori korica zlatne boje. Poslužite, tako što ukrasite jelo grančicom peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: