Lenja pečena paprika sa prelivom

13/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Nema punjenja, nema prženja, nema gubljenja vremena, ali ima sve potrebno za veličanstveno jelo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 547
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite paprike (možete koristiti i pečene iz zamrzivača), oljuštite ih, uvaljajte ih u brašno i ređajte ih u pleh za pečenje, koji ste premazali sa malo maslaca. Ako su paprike mesnatije, podelite ih na pola.

Pokrijte dno posude paprikama, odozgo pospite izmrvljeni sir, ponovo ređajte paprike i tako dok ne potrošite materijal.

Nakon toga promašajte kiselo mleko, sveže mleko i jaja i ovom smesom prelijte paprike, a viljuškom izbodite odozgo da se preliv dobro rasporedi i da prodre svugde.

Odozgo rasporedite komadiće preostalog maslaca. Pecite dok ne dobije lepu boju. Po želji, možete odozgo narendati i kačkavalj.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija