Jagnjeći kebap sa patlidžanom

14/07/2017
"Uvek smo zamišljali da perfektno jelo ima fantastičan ukus, očaravajući izgled i plave patlidžane. Da, sigurno je tajna u plavim patlidžanima "
Priprema45 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno120 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano157
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • jagnjeće meso - 500 g
  • crni luk - 2 glavice
  • paradajz - 4 komada
  • paprika - 2 komada
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • voda - 2 čaše, topla
  • ulje - za prženje patlidžana
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžane kao zebru i nasecite ih na kolutove debljine 1 cm. Potopite ih u posoljenu vodu na 30 minuta (2 kašike soli na 1.5 l vode).

Nasecite meso na sitne komade i upržite ga u maslinovom ulju, dodajte sitno naseckani luk i dinstajte oko 10 minuta. Posolite, dodajte cimet, biber i sitno iseckane paprike i paradajz.

Prelijte vrućom vodom i kuvajte jelo oko 30 minuta na slaboj vatri bez mešanja.

Ispržite oceđeni patlidžan u vrelom ulju i ocedite ih na kuhinjskom papiru.

Poređajte patlidžan na dno pleha i pokrijte ih mesom. Pecite kebap u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta i ostavite ga u isključenoj rerni još 10 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija