Ćuftice od tikvica, krompira i sira

14/07/2017
"Lake i aromatične ćuftice za dane u kojima vam se ne jede meso."
Priprema35 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno70 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 346
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednja
  • krompir - 3 komada, krupnija
  • sir - 150 - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • mirođija - 3 struka
  • peršun - 3 struka
  • brašno - 4 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za valjanje
  • kukuruzno brašno - ili prezle
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice narendamo na krupno rende i posolimo, ostavimo ih da puste vodu.

Skuvani krompir oljuštim i takođe narendamo u posudu.

Dobro iscedimo tikvice od vode i dodamo ih.

Narendamo sir, dodajemo isečene na sitno mirođiju i peršun, umućena jaja, brašno i prašak za pecivo.

Dobro promešamo kašičicom.

U zagrejanom tiganju pržimo ćuftice. Za svaku uzimamo po malo smese u ruke i nabrzinu uvaljamo u kukuruzno brašno/prezle (smesa nije mnogo gusta, ali nije ni retka, s njom može da se radi, ali treba da radite brzo), blago spljeskamo i pržimo na srednjoj vatri (šesti stepen od mogućih devet).

Gotove ćuftice serviramo sa salatom i sosom po izboru.

Beleška: Ako tikvice nisu dobro oceđene, smesa će biti ređa i moraćete da dodajete još brašna.

Ako dodate previše brašna, možete direktno kašikom da sipate smesu, umesto da formirate ćuftice - na taj način će biti čupave.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija