Poširana jaja u paradajz sosu

14/07/2017
"Imate samo 15 minuta da pripremite ovo jelo i ni sekundu više. Da li ćete se snaći?"
Priprema8 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno38 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano235
  • Pregledi tokom meseca235
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • paradajz sos - 800 ml
  • sir - 200 g
  • jaja - 4 - 6 komada
  • peršun - pola vezice
  • maslinovo ulje
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • ljute paprike - 2 komada
  • kumin
  • aleva paprika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U duboki tiganj stavimo masnoću, očišćene ljute paprike i usitnjen luk i zapržimo.

Kad povrće omekša dodajemo usitnjen beli luk, kumin i alevu papriku. Stavljamo paradajz sos i 250 ml vode.

Ostavljamo na ringli oko 15 minuta na umerenoj vatri. Paradajz sos začinjavamo solju i biberom.

Nakon toga isključujemo ringlu, razbijamo jaja i stavljamo poklopac, dok jaja ne budu gotova.

U tanjir stavljamo jaje, pazeći da ostane celo i stavljamo malo paradajz sosa. Odozgo stavljamo namrvljen sir i posipamo sitno iseckanim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija