Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pečeno Povrće»Povrće sa balsamiko sirćetom i sirupom od javora

Povrće sa balsamiko sirćetom i sirupom od javora

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
494132173
Povrće sa balsamiko sirćetom i sirupom od javora1 / 2
14/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Pomutićemo vam razum ovim povrćem i nećete se setiti ničega drugog"

Potrebni sastojci

  • špargla - 450 g
  • šargarepa - 250 g, oljuštena
  • tikvice - 2 komada
  • paprika - 1 komad, crvena + 1 komad, žuta
  • crveni luk - 1 velika glavica
  • majčina dušica - 1 kašika, sveža
  • balsamiko sirće - 120 ml
  • sirup od javora - 60 ml
  • ulje - 2 kašike
  • morska so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite donje krajeve vezica špargle. Isecite šargarepe i tikvice na tri dela. Očistite paprike od semenki i isecite ih po dužini na 8 parčića. Oljušteni luk rasecite na 8 trouglastih parčića ne razrezujući glavicu do kraja.

Stavite povrće u posudu dodajte majčinu dušicu, ulje, so, biber i promešajte. Stavite povrće na prethodno zagrejan roštilj i pecite 3 minuta.

Sklonite šparglu. Okrećite ostatak povrća na 90 stepeni, jer će se tako formirati šare od rešetke roštilja. Pokrijte poklopcem roštilj i pecite povrće dok ne omekša, dok ga okrećete na svaka tri minuta.

U međuvremenu pomešajte u malom tiganju javorov sirup sa sirćetom, ostavite da smesa provri i kuvajte oko dva minuta ili dok se ne zgusne. Namažite povrće delom ove glazure, okrenite i namažite i drugu stranu. Prebacite u veliki tanjir, ponovo namažite i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: