Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ražnjići»Svinjski ražnjići sa slaninom, lukom i paprikama

Svinjski ražnjići sa slaninom, lukom i paprikama

ZoriZori
Guru
7272345k206
Svinjski ražnjići sa slaninom, lukom i paprikama
Fotografije: Zori
1 / 8
14/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
4
"Da je Kupidon stvarno znao svoj posao, umesto strelama ljubavi, mogao je muškarce da gađa ražnjićima od svinjetine i slanine"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg
  • slanina - 200 g, dimljena, isečena na tanke trake
  • paprika - 4 - 5 komada, zelena
  • crni luk - 3 glavice
  • nana - 1 kašika, suva
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
  • maslinovo ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Meso nasecite na jednake komade. Začine pomešajte i usitnite zajedno sa maslinovim uljem. Utrljajte smesu začina u meso i ostavite ga da se marinira najmanje 2 sata ili preko noći.

Luk i paprike nasecite na srednje velike komade. Kada je meso marinirano, stavite ga na ražnjiće, a oko njega stavljajte trake slanine u cik-cak rasporedu i ređajte papriku u luk.

Ispecite ražnjiće na ugrejanom roštilju uz povremeno okretanje, a povremeno ih premazujte marinadom.

Poslužite gotove ražnjiće sa dobro ohlađenim pivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: