Raskošna lenja pita od višanja

14/07/2017
"Svež i ukusan predlog za sve ljubitelje kolača i posebno lenjih pita "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano232
  • Pregledi tokom meseca66
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 2.5 šolje
  • maslac - 1 šolja, mekan
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 6 - 7 kašika, hladna
  • za nadev od višanja
  • višnje - 3 šolje, bez koštica
  • brašno - 3 kašike, ili skrob
  • šećer - 150 g, kristal
  • šećer u prahu - za posipanje (po izboru)
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno, šećer, so, maslac i vodu stavite u multipraktik. Promešajte dok ne dobijete testo koje se mrvi.

Kada ga izvadite iz posude, dodatno ga umesite rukama, ali ne predugo, kako se maslac ne bi istopio.

Nakon toga, testo umotajte u providnu foliju i ostavite ga u frižider na 20 minuta. Izvadite ga i podelite na dva dela - veći doe za donju koru, a manji za rešetku za pitu. Veći deo razvucite i postavite ga u posudu za pitu.

Sledeći korak je nadev. Promešajte očišćene višnje, brašno (skrob) i šećer. Nakon toga smesu sipajte preko kore za lenju pitu i rasporedite ravnomerno.

Drugi deo testa razvucite i nasecite na tanke trake. Poređajte polovinu traka vertikalno, a drugu polovinu horizontalno.

Poslednji korak je pečenje. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta, a nakon toga smanjite na 180 i pecite još 40-50 minuta.

Kada je lenja pita gotova, izvadite je iz rerne, sačekajte da se ohladi i pospite je šećerom u prahu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija