Zec punjen povrćem

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k55
Zec punjen povrćem
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 4
15/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
5
"Skočio zeka u pleh, pozvao pirinač i pečurke za prilog i dva sata su se lagano pekli do savršenstva"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 250 g
  • mladi luk - 1 veza
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • šargarepa - 2 komada
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • jestivo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i osušite zeca. Na sitno naseckajte pečurke i šargarepu i prodinstajte ih u tiganju na ugrejanom ulju. Dodajte na sitno naseckani mladi luk i beli luk. Dobro promešajte. Dodajte so, biber i čubar po ukusu.

Dobro promešajte povrće sa začinima. Dodajte pirinač na nekoliko minuta ili dok ne dobije staklastu boju. Skinite sa vatre. Nauljite odgovarajući pleh.

Premažite zeca sa malo maslaca ili ulja i dodajte začine po ukusu (so, biber, aleva paprika). Napunite zeca sa delom smese, a ostatak stavite u pleh.

Dodajte oko 3, 3, 5 šolja vode i umotajte u foliju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni. Kada je meso gotovo, skinite foliju da se zapeče i dobije prijatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: