Sarme od zelja

15/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Prolećna iskušenja za spretne kuvare - sarme od zelja "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano992
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pirinač i 3 šolje vode u šerpu da zavri. Kada pirinač primi tečnost, skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

U tiganj stavite ulje i upržite očišćen i sitno naseckan mladi luk, dodajte mleveno meso i pržite do zlatne boje. Skinite sa vatre, dodajte pirinač, iseckani peršun i posolite. Dodajte biber i majčinu dušicu. Dobro promešajte.

Operite i očistite od drški listove zelja. Napravite sarme, tako što u list stavite po jednu kašiku nadeva od mesa u jedan kraj, preklopite strane i umotajte rolat.

Tako napravljene sarme poređajte u pleh u jednom redu i prelijte toplom vodom, da ih skoro pokrijete. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

U posudi umutite kiselo mleko i jaje, posolite i dodajte biber i uz neprestano mešanje dodajte bujon koji je nastao prilikom pečenja sarmi u plehu. Ovim sosom prelijte sarme i vratite ih u rernu na još 5 minuta.

Poslužite sa naseckanim peršunom i kašikom kiselog mleka.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti