Lepeze od tikvica

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363173026
Lepeze od tikvica
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 5
15/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Prava simfonija ukusa i aroma od povrća - savršen predlog za laganu letnju večeru"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 - 4 komada
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • pečurke - 3 - 4 komada
  • luk - 1 - 2 glavice
  • beli luk
  • kačkavalj
  • začini
  • za sos
  • kiselo mleko - 5 kašika
  • majonez - 2 kašike
  • senf - 1 kašičica
  • beli luk - izgnječen
  • pesto - ili sveži bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice, oljuštimo i isečemo po sredini na dva dela i na oko centimetar rstojanja po dužini, ali ne do kraja. Svo povrće isečemo na šajbne.

U podmazanu posudu za pečenje stavljamo rasečene tikvicve, dok u svaki prorey ređamo povrće - paradajz, pečurke, luk i usitnjen beli luk. (Tikvice od nadeva sa povrćem se naređaju kao lepeza.)

Posolimo, dodamo biber, prelijemo sa malo ulja, pospemo mirođijom i pečemo 50 minuta, nakon toga pospemo obilno kačkavaljem i dopečemo još 10 minuta.

Serviramo sa sosom od belog luka i majoneza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: