Ćuftice sa peršunom i ovsenim pahuljicama

15/07/2017
"Ćuftice bez mlevenog mesa, ali sa peršunom i ovsenim pahuljicama - koje će vam ukrasti srce "
Priprema70 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom desmice30
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • peršun - 5 vezica
  • ovsene pahuljice - 1 i po šolja
  • brašno od spelte - pola šolje
  • sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • so - po ukusu
  • soda - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Peršun se opere i iseče na sitno, mogu se dodati i drške. Stavite ga u duboku posudu.

Ovsene pahuljice se potope u vodi, ako je vrela brže će se natopiti i nećete mnogo čekati.

Ako želite, možete da ostavite 2 kašike pahuljica da ih stavite zajedno sa ostalim sastojcima, tako će ćuftice dobiti blago hrskav ukus.

U posudu sa peršunom dodajte jaja, izmrvljen sir, brašno, sodu i so.

Ocedite ovsene pahuljice od vode i dodajte ih ostalim sastojcima. Promešajte dobro i ostavite sat vremena u frižideru.

U posudu za pečenje stavite papir za pečenje, formirajte ćuftice od smese i poređajte ih.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove.

Za oko 40 minuta će promeniti boju i imaće braonkastu preplanulost. Možete da napravite mlečni sos uz njih.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija