Pečeni ćureći bataci

15/07/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Kratko i jasno, a takođe i veoma ukusno "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 091
  • Pregledi tokom meseca235
  • Pregledi tokom desmice91
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • ćuretina - 2 donja bataka
  • luk - 1 komad
  • maslac - 30 g, kravlji
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • aleva paprika - dimljena
  • čubar
  • piskavica
  • brašno
  • mladi luk - listovi
  • krompir pire
  • krastavci - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće batake operite, stavite u šerpu, sipajte vodu i ostavite da proključaju. Isipajte vodu, operite batake i stavite u tepsiju sa poklopcem.

Posipajte biberom, solju, dimljenom alevom paprikom, čubrom i piskavicom po želji. Posipajte i malo brašna. Oljuštite luk, isecite na pola i stavite kod bataka.

Na svaki batak stavite komadić maslaca. Sipajte malo vode, poklopite tepsiju i stavite u rernu.

Pecite dok ne bude gotovo, a nekoliko minuta pre nego što izvadite iz rerne, sklonite poklopac, kako bi se bataci zapekli.

Poslužite uz krompir pire, krastavčiće i iseckane listove mladog luka.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija