Pileća supa na grčki način

15/07/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Mi ćemo vam reći da će vas ova pileća supa na grčki način prijatno iznenaditi, ali baš prijatno iznenaditi "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 260
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 350 g
  • luk - 1 glavica, tanko iseckan
  • celer - 2 struka, iseckan
  • šargarepa - 1 komad, tanko iseckan
  • biber - 5 zrna
  • kora od limuna - 1
  • mirođija - 1 mala veza
  • beli pirinač - 150 g, dugog zrna
  • limun - sok od 1 limuna
  • jaja - 2 komada, umućena
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pileće grudi u 1.4 l vode, zajedno sa lukom, celerom, šargarepom, biberom, korom od limuna i vezom mirođije. Zagrejte na umerenoj vatri.

Kuvajte oko 15 minuta. Izvadite meso i procedite bujon.

Pogrejte bujon ponovo i dodajte pirinač.

Kuvajte oko 10 minuta, dok pirinač ne omekša.

Isecite pileće grudi na tanke trake i sok od limuna pomešajte sa umućenim jajima.

Dodajte piletinu supi i zagrejte na umerenoj vatri, dok ne počne da ključa.

Sklonite šerpu sa vatre i neprestano mešajući zapržite sa sokom od limuna i jajima.

Posolite i pobiberite.

Supu poslužite toplu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija