Slatko od breskvi u rerni

17/07/2017
"Svaki put kada pripremamo slatko od breskvi, zamišljamo da u teglice stavljamo i deo letnjeg sunca!"
Priprema45 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno135 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 739
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite vrstu breskvi čija se kožica lako skida. Oljuštite ih, uklonite koštice i nasecite ih na kockice. Sipajte voće u duboki pleh i pospite šećerom.

Ostavite da odstoji preko noći (najmanje 12 sati). Sledećeg dana stavite slatko da se peče u umereno zagrejanoj rerni do tipične gustine za slatko - kapljica ne treba da teče kada je stavite na tanjir.

Izvadite slatko od breskvi iz rerne, promešajte sa limuntusom i rasporedite u teglice, dok je vruće. Zatvorite brzo poklopcima i okrenite poklopcem na dole, dok se tegle ne ohlade.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija