Svinjetina sa šparglama

17/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Aromatična, istančana i veoma ukusna svinjetina, čiji ukus nećete dugo zaboraviti "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g, file
  • kora od limuna - 2 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje od kikirikija - 2 kašike
  • špargle - 250 g
  • crni luk - 1 glavica
  • đumbir - 1 kašičica
  • paradajz - 2 komada
  • kikiriki - 2 kašike
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko file nasečeno na tanke šnicle, smrvljeni beli luk, koru od limuna, so i polovinu ulja od kikirikija dobro promešajte u dubokoj posudi. Poklopite i stavite u frižider na 10 minuta.

Špargle, presečene na pola, skuvajte dok ne omekšaju. Isperite ih hladnom vodom i ocedite.

Preostalo ulje od kikirikija ugrejte u velikom tiganju. Luk, naseckan na rebarca i narendani đumbir upržite na kratko, dok luk ne omekša i izvadite iz tiganja.

Svinjsko meso u komadima ispržite u istom ulju do zlatne boje. Meso, zajedno sa lukom vratite u tiganj, dodajte paradajz nasečen na kolutove, špargle i kikiriki. Upržite na kratko, dok se smesa ne ujednači.

Jelo servirajte posuto peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija