Musaka Klasika

17/07/2017
"Klasika je večna - nema osobe koja ne voli ukusnu musaku "
Priprema35 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno105 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano188
  • Pregledi tokom meseca188
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Upržite mleveno meso u vrelom ulju, da bude u mrvicama. Začinite čubrom, kuminom i biberom po ukusu i dodajte alevu papriku.

Dodajte sitno naseckana pera mladog luka, a nakon minut i sitno naseckanu šargarepu na kockice, kao za supu.

Nakon nekoliko minuta dodajte i naseckani krompir, uz neprestano mešanje. Kada počne da ključa, dodajte sitno naseckanu nanu i ljutenicu. Prelijte vrućom vodom, da prekrijete sve.

Nakon što se malo prokuva, posolite i dodajte sitno naseckani peršun. Sipajte smesu u pleh i pecite na 200 stepeni sa uključenim ventilatorom ili na 220 bez njega dok voda ne ispari (oko 40-45 minuta).

Pripremite preliv - u posudi umutite jaja sa kiselim mlekom, a pre toga u njemu rastvorite sodu. Dodajte brašno. Narendajte kačkavalj i dodajte i njega u smesu.

Prelijte i pecite još 10 minuta dok ne dobije prijatnu boju.

Poslužite musaku uz kiselo mleko.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija