Način pripreme
Upržite mleveno meso u vrelom ulju, da bude u mrvicama. Začinite čubrom, kuminom i biberom po ukusu i dodajte alevu papriku.
Dodajte sitno naseckana pera mladog luka, a nakon minut i sitno naseckanu šargarepu na kockice, kao za supu.
Nakon nekoliko minuta dodajte i naseckani krompir, uz neprestano mešanje. Kada počne da ključa, dodajte sitno naseckanu nanu i ljutenicu. Prelijte vrućom vodom, da prekrijete sve.
Nakon što se malo prokuva, posolite i dodajte sitno naseckani peršun. Sipajte smesu u pleh i pecite na 200 stepeni sa uključenim ventilatorom ili na 220 bez njega dok voda ne ispari (oko 40-45 minuta).
Pripremite preliv - u posudi umutite jaja sa kiselim mlekom, a pre toga u njemu rastvorite sodu. Dodajte brašno. Narendajte kačkavalj i dodajte i njega u smesu.
Prelijte i pecite još 10 minuta dok ne dobije prijatnu boju.
Poslužite musaku uz kiselo mleko.