Musaka Klasika

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
751958128
Musaka Klasika
Fotografije: Anonymous
1 / 23
17/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
7
"Klasika je večna - nema osobe koja ne voli ukusnu musaku"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g
  • krompir - 1.5 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • ljutenica - 3 kašike
  • mladi luk - 1 veza, samo perje
  • sveža nana - 2 struka, samo listovi
  • peršun - 2 struka, samo listovi
  • čubar
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • kumin
  • ulje
  • za preliv
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 kašike
  • soda - 1 kašičica
  • kačkavalj - 50 - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Upržite mleveno meso u vrelom ulju, da bude u mrvicama. Začinite čubrom, kuminom i biberom po ukusu i dodajte alevu papriku.

Dodajte sitno naseckana pera mladog luka, a nakon minut i sitno naseckanu šargarepu na kockice, kao za supu.

Nakon nekoliko minuta dodajte i naseckani krompir, uz neprestano mešanje. Kada počne da ključa, dodajte sitno naseckanu nanu i ljutenicu. Prelijte vrućom vodom, da prekrijete sve.

Nakon što se malo prokuva, posolite i dodajte sitno naseckani peršun. Sipajte smesu u pleh i pecite na 200 stepeni sa uključenim ventilatorom ili na 220 bez njega dok voda ne ispari (oko 40-45 minuta).

Pripremite preliv - u posudi umutite jaja sa kiselim mlekom, a pre toga u njemu rastvorite sodu. Dodajte brašno. Narendajte kačkavalj i dodajte i njega u smesu.

Prelijte i pecite još 10 minuta dok ne dobije prijatnu boju.

Poslužite musaku uz kiselo mleko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: