Panakota sa jagodama

17/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Fantastičan desert, pripremljen sa mnogo volje i kapljicom mašte, kojom ćete oduševiti goste "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml, punomasno
  • pavlaka - 200 ml, visok procenat masnoće
  • želatin - 1/2 kašike
  • šećer - 50 g
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • za preliv
  • jagoda - 450 g, može i zamrznute
  • voda - 2 kašike
  • šećer - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite staklene čaše - 4 komada. Želatin rastvorite u 2 kašike vode i ostavite ga da nabubri oko 10-15 minuta.

U šerpu sipajte mleko, pavlaku i šećer i ostavite da se ugreje na umerenoj vatri, ali da ne provri. Promešajte da se šećer istopi. Skinite sa vatre i ostavite smesu oko 10-15 minuta da se ohladi, a zatim dodajte želatin i vanilu i promešajte dok se ne istope.

Smesu sipajte u staklene čaše pod nagibom, učvršćene krpom ili peškirom u tom položaju. Ostavite da se smesa stegne najmanje na 4 sata, a najbolje preko noći. Jagode stavite u šerpu sa šećerom i vodom.

Ostavite da se smesa krčka oko 5 minuta uz neprestano mešanje. Skinite sa vatre i sipajte smesu u blender. Ispasirajte jagode u pire. Nakon toga, smesu procedite, da odvojite semenke. Ohladite na sobnu temperaturu i sok dolijte u čaše preko panakote. Ohladite.

Napomena: Što se tiče voća, možete koristiti bilo koje smrznuto voće, koje imate na raspolaganu - višnje, jagode, borovnice.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija