Ćuftice od crvenog sočiva i bulgura

19/07/2017
"Aromatične ćuftice od povrća, koje će se sigurno svideti čak i ljubiteljima mesa "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano338
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo se kuva dok potpuno ne omekša. Kad voda ispari se dodaje bulgur, poklopi se i tako ostavlja 30 minuta.

Luk se krupnije iseče i dinsta u ulju, U njega se dodajte paradajz pire. Dinsta se još 1-2 minuta i dodaje se u sočivo.

Nakon toga se dodajte iseckan peršun, mladi luk i začini. Ne mešajte, ostavite da se ohladi.

Kad se potpuno ohladi, mesi se rukama, voda se dodajte za vreme mešnje, i kidaju se komadi veličine jajeta.

Oblikuju se ćuftice i ređaju preko zelene salate i rukole, Ukrašava se isečenim lumunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti