Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćufte od crvenog sočiva i bulgura

Ćufte od crvenog sočiva i bulgura

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222551k55
Ćufte od crvenog sočiva i bulgura
Fotografije: Gabriela Ivanova
5 / 6
19/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Aromatične ćuftice od povrća, koje će se sigurno svideti čak i ljubiteljima mesa"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja, crveno
  • bulgur - 1 - 1/2 šolje
  • limun - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crvni
  • peršun - 1 veza
  • menta - 1 prstohvat
  • ulje - 1/2 šolje
  • mladi luk - 1 veza
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • voda - 3 šolje
  • so - po ukusu
  • kumin
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo se kuva dok potpuno ne omekša. Kad voda ispari se dodaje bulgur, poklopi se i tako ostavlja 30 minuta.

Luk se krupnije iseče i dinsta u ulju, U njega se dodajte paradajz pire. Dinsta se još 1-2 minuta i dodaje se u sočivo.

Nakon toga se dodajte iseckan peršun, mladi luk i začini. Ne mešajte, ostavite da se ohladi.

Kad se potpuno ohladi, mesi se rukama, voda se dodajte za vreme mešnje, i kidaju se komadi veličine jajeta.

Oblikuju se ćufte i ređaju preko zelene salate i rukole, Ukrašava se isečenim lumunom.

Ćufte od crvenog sočiva i bulgura su ukusne i zasitne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: