Karamelizovane makarone u kalupu za kuglof

19/07/2017
"Znate da im nećete odoleti, zar ne?"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • makarone - 1/2 pakovanja, spirale
  • sir - 2000 g
  • šećer - 6 supenih kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 6 supenih kašika
  • sveže mleko - 600 ml
  • jaja - 5 - 6 komada
  • šećer - 8 supenih kašika za karamel
  • kajsije - 7 - 8 komada, suve, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pola pakovanja makarona se suva prema uputstvu. U vodu se sipa jedna kapičica soli i 3 supene kašike ulja. Kad se skuvaju, sipamo da se ocede u đevđiru i propremo hladnom vodom.

Makarone vratimo u šerpu, posipamo mrvljenim sirom, 6 supenih kašika, 3 supene kašike ulja i promešamo.

Na vatri u maloj posudi se karamelizuje 8 supenih kašika šećera. Meša se dok se ne rastopi i odmah se isključi da ne zagori.

Karamelizovan šećer sipamo u pravougaoni kalup za kuglof i kašikom rasporedimo po celom dnu.

Žicom se dobro umute jaja i pomešaju sa mlekom i sa dve kesice vanile. Mlečnom smesom prelivamo makarone, dobro promešamo, posle sipamo u kalup.

Pleh se stavlja u drugi, veći pleh, u koji se sipa oko 1-2 cm hladne vode.

Prethodno ugrevamo rernu na 200 stepeni. Makarone se peku sa ventilatorom dok ne porumene, oko 30 minuta. Periodično se nekoliko puta dodaje po dve čaše hladne vode.

Za ukras: Slatke suve kajsije se iseku po sredini i prethodno se karamelizuju u rastopljenom šećeru, a posle se ostave na papiru za pečenje da se ohlade.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija