Penjurlija sa kiseljakom i sirom

19/07/2017
"Nemojte nam verovati kad kažemo da je ukusan, vi ste dužni da proverite!"
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano225
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakom mleku. Dodajte šećer i oko 1 supenu kašiku brašna. Smesu ostavite na toplom da se kvasac aktivira.

Prosejte brašno, naoravite udubljenje i sipajte tečnu smesu. Dodajte umućena jaja /odvojite jedno žumance za premazivanje/, so i deo ulja. Zamesite mesko testo i u procesu mešenja sipajte i preostalo ulje, potapajući samo ruke u ulje.

Pokrijte testo krpom i ostavite na toplom da se udvostruči.
Očistite kiseljak i blanširajte na kratko.

Ocedite i izdinstajte na kratko sa maslacem. Ohladite. Dodajte mrvljeni sir i promešajte.

Gotovo testo razvucite na koru. Isecite na trakice. Preko svake trakice stavite od nadeva i uvijte u oblik puža.

Poređajte puževe u namazan i suv pleh. Ostavite penjurliju da se ponovo udvostruči.

Namažite umućenim žumancem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni dok ne obije zlatnu boju /temperatura rerne varira od 170 do 200 stepeni/.

Gotova penjurlija se posipa hladnom vodom, pokriva se krpom i ostavlja se da odstoji.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija