Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Mini Pice»Mini pice Kapreze od tikvica

Mini pice Kapreze od tikvica

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Mini pice Kapreze od tikvica
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
19/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
4
"Pice od tikvica - aromatičan vegetarijanski predlog, za koji ćete poželeti da vrisnete DA"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 700 g
  • peršun - 1/2 šake, listovi
  • beli luk - 2 čena
  • parmezan - 50 g, rendan
  • brašno - 4 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber - po želji
  • mocarela - 125 g, sveža
  • paradajz - komad ili čeri 6 - 7 komada
  • pesto od bosiljka - 4 kašičice
  • masline - 4 komada, crne
  • bosiljak - listovi za ukras (ili menta)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite tikvice i isecite ih na komadiće, i beli luk, posolite ih i ostavite u dubokoj posudi zajedno sa peršunom. Pasirajte dok se ne dobije glatka smesa i prebacite u veliku cediljkum da se ocedi voda i ostane gusta kaša.

2. U posebnoj posudu umutite jaje sa malo soli i u njega dodajte tikvice, brašno i parmezan. Dobro mešajte dok se ne dobije homogena smesa. To će biti testo za pice, smesa treba da bude malo gušća od testa za kolače.

3. Ugrejte rernu na 180 stepni, samo donji grejać sa ventilatorom. Preko papira za pečenje (po želji namazan sa malo ulja ii maslinovog ulja) oblikujte 4 male loptice jednakog oblika i najvažnije - jednake debljine, da se ravnomerno sve ispeku (odprilike svaka da bude prečnika 13 cm). Pecite 15-18 minuta ili dok ne dobiju lepu boju.

4. Dok se peku, isecite mocarelu i paradajz na tanke krugove i čim izvadite vruće pice, svaku od njih namažite kašikom pesta od bosiljka odozgo poređajte mocarelu i krugove paradajza, a na kraju stavite maslinu. Po želji stavite ih u rernu, dok je još topla, na 2 minuta, ali iako ne napravite to, mocarela bi trebalo da se već rastopila.

5. Ukrasite listićima bosiljka ili mente i servirajtev tople. Po jedna mini pica za čoveka je dovoljna, ako je za predjelo.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: