Pileći bataci sa pirinčem i šargarepom

21/07/2017
"Tradicionalno bugarsko jelo, koje je uvek aktuelno i ukusno, a i lako se priprema"
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano966
  • Pregledi tokom meseca80
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada ( zavisi od veličine)
  • ulje
  • so
  • biber - u zrnu
  • estragon - suv
  • univerzalni začin - vegeta
  • pirinač - biser
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno isecka, a šargarepa na male kockice. Stavljamo ih u pleh sa nekoliko supenih kašika ulje na 150 stepeni. Kad luk omekša, dodajemo oprani pirinač.

Začinimo solju, biberom u zrnu i 1 supenom kašikom vegete i promešamo, da može vegeta dobro da se pomeša sa pirinčem.

Odozgo rasporedimo oprane i očišćene batake i posipamo sa nekoliko grančica suvog estragona.

Prelivamo vodom u odnosu 1:3 i pečemo na 150-170 stepeni dok ne bude gotovo.

Na kraju uključujemo gril na rerni na nekoliko minuta da bi bataci mogli da dobiju hrskavu koricu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija